Το Ίδρυμα

Το κτήριο του Κέντρου

Το Κέντρο

Το Iόνιο  Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού  είναι ο κατ’εξοχήν χώρος των Τεχνών και  Επιστημών  στο νησί της Κεφαλονιάς.

Το Ίδρυμα  λειτουργεί σε Διεθνή  πλαίσια,   με κύριους στόχους την  προστασία, καλλιέργεια και προώθηση των Τεχνών, των Επιστημών  της Έρευνας  και του Πολιτισμού.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του σαν Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης , I-Node , Planetary Collegium, Plymouth University, προσφέρει πλήρες πρόγραμμα  διδακτορικών και μεταδιδακτορικών σπουδών, που οδηγούν στην απονομή του διδακτορικού τίτλου του Plymouth University και παράλληλα σε μία διεθνή πλατφόρμα  Έρευνας και Τεχνών.

Έδρα του Κέντρου είναι τα  Μεταξάτα της Λειβαθούς  στην   Κεφαλονιά .Χάρτης εργασιών του Ιδρύματος είναι τα νησιά Κεφαλονιά – Ιθάκη, η Επτάνησος, ο ευρύτερος Ελλαδικός και o Διεθνής χώρος.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι μοναδικής  ομορφιάς και ιστορίας  Ελληνικά  νησιά της  Μεσογείου  στο  μέσο του Ιονίου πελάγους.

Η μακραίωνη και βαρύνουσα ιστορική σημασία  των νησιών σημαδεύει όλους τους αιώνες του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Όριο γεωγραφικό και ισχυρός κόμβος  οικονομικής και πολιτισμικής  επικοινωνίας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση,  η θέση τους παραμένει  σημειακή για την πορεία  του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πολιτισμού.